group mail play plus user camera comment close arrow-down facebook twitter instagram

Logboek Matthijs week 4

Na het bezoek aan St. Helena zijn jullie in vijf dagen naar Ascension Island gevaren. Kunnen jullie deze 5 dagen beschrijven? Na St Helena zijn we door gevaren naar Ascension Island. deze oversteek duurde 5 dagen. voor mijn gevoel ging deze oversteek heel snel. We raken steeds meer gewend aan alleen maar op zee zitten, waardoor de eerste 2 weken wennen waren. 

Was jullie bezoek aan Ascension Island een heel ander bezoek dan aan St. Helena? En kun je beschrijven hoe anders het was? Toen we aankwamen op ascension waren er te hogen golven om met de zodiac naar de kade te varen waardoor we helaas de eerste dag niet van de boot af konden. als goedmaker hebben we daarom een zwembad opgeblazen en vol laten lopen met water, omdat zwemmen in het het water niet handig is aangezien er haaien zwemmen. In de avond hebben we een bbq aan boord gehad. De 2e dag was de zee iets rustiger dan de dag er voor en mocht ik dus van boord, maar omdat we alleen die middag op het eiland zouden zijn had de kapitein alleen een landing permet geregeld waarmee we alleen Georgetown in konden. We hebben alleen goed gelunched en van de wifi gebruik gemaakt. Die namiddag zijn we weg gezeild van het anker zonder de motor te gebruiken!

Na inmiddels bijna vier weken onderweg, aan boord, aan land, weer aan boord, zijn er dingen die je makkelijker af gaan aan boord van de EUROPA of als onderdeel van de internationale bemanning, dan de eerst week van jullie avontuur?  Dit vind ik altijd lastige vragen. ik denk dat ik tot nu toe het met iedereen wel goed kan vinden en dat ik genoeg doe aan boord. het is ook leuk om te merken dat ik nu steeds meer door krijg hoe je deze boot moet zeilen. wat ik alleen af en toe jammer vind is dat de vaste crew en de voyage crew heel erg gescheiden zijn van elkaar en dat ik soms het gevoel hebben dat we niet serieus genomen worden. 

Als je nu terug kijkt op de afgelopen vier weken, wat is dan denk je het grootste besef of stukje bewustwording wat je hiervan meeneemt? Wat ik denk ik het gekste of indrukwekkendst vond is denk ik het plastic in zee. We zijn helaas nog niet door een plastic soep heen gevaren maar we zijn wel een koelkast tegen gekomen, en vissen waarin dan allemaal plastic in de maag zat. 

Wat vond je tot nu toe het mooiste moment van de reis en waarom? En waar kijk je nog erg naar uit? Tot nu toe vond ik denk ik het leukste moment de bbq aan dek. het is beschrijfelijk om een bbq aan dek te doen met een eiland op de achtergrond en daarna een feestje op dek te bouwen. Waar ik nog naar uit kijk is brazilie, ik hoop dat we daar 2 dagen blijven of meer, dat we echt aan land kunnen. verder kijk ik er erg naar uit om boston samen met de andere tall ships in te varen. En als laatste weet ik niet zeker of ik er naar uit kijk maar ik ben wel erg beniewd naar het de evenaar over gaan. Wat er voor rituelen op deze boot zijn. 

Comments

Fantastisch om te lezen hoe jullie het hebben. Wat een avontuur! Geniet er lekker van. En ik kijk alweer uit naar de volgende update ;-)


Raoul  |  17-05-2017 09:00 uur

Heerlijk dat we je op deze manier een beetje kunnen volgen! Geniet ervan jongen!!!


Oma  |  11-05-2017 19:52 uur

Dit is zo leuk om te lezen wat jij allemaal meemaakt . Geniet er maar van. Margriet.


margriet  |  09-05-2017 14:04 uur

Comment on this article