group mail play plus user camera comment close arrow-down facebook twitter instagram

Wie gaat er mee op avontuur deze zomer?

Douwe Teerling (18) en Maurits Oosterloo (24) zijn de eerste twee jongeren die door het fonds Vrienden van EUROPA en Kees Gerritse zijn geselecteerd om mee te varen met het Nederlandse Tall Ship. Meteen na de selectie stond hen al de eerste uitdaging te wachten! Want, ben jij tussen de 15 en 18 jaar oud en denk je, dat wil ik ook? Bekijk dan de video boodschap van Douwe, Maurits en stuurvrouw Janke Kingma!

Geselecteerd!

In januari startte de Bark EUROPA met de zoektocht naar twee Haagse jongeren die in mei en juni met de bemanning de oceaan oversteken van Zuid-Afrika naar Horta. Douwe en Maurits zijn inmiddels geselecteerd uit alle aanmeldingen die binnen kwamen naar aanleiding van de video oproep die de bemanning hiervoor maakte. De video werd maar liefst 215 keer gedeeld en bereikte ruim 38.000 mensen in de regio Den Haag. Maar waarom zijn ze eigenlijk op zoek naar Haagse jongeren?

De thuishaven van de bark EUROPA

Den Haag is de thuishaven van het Nederlandse Tall Ship de bark EUROPA. De EUROPA wordt ook wel een oceaanzwerver genoemd, en zo was de laatste keer dat het schip enkele dagen in de haven van Scheveningen lag, was in juli 2016. Er is goed nieuws, want begin september 2018 komt de EUROPA na dik twee jaar weer voor een paar dagen thuis. Door in de tussentijd Haagse jongeren mee te laten varen en hen te helpen hun ervaringen te delen door middel van foto's of vlogs hopen ze iedereen 'thuis' zoveel mogelijk mee te kunnen laten genieten van de avonturen van de EUROPA en haar bemanning.

Op avontuur in de zomervakantie?

Dus, ben jij, of ken jij iemand die samen met de internationale bemanning van de EUROPA in 21 dagen van de Azoren via Stavanger naar Harlingen wil zeilen? Dan kan dat deze zomer van 9 juli t/m 5 augustus. Het eerste stuk van de Azoren naar Stavanger is gericht op het leren zeilen van een Tall Ship en op zelfontplooiing. Je hoeft niet te kunnen zeilen om je op te geven. Het tweede gedeelte van Stavanger naar Harlingen is een kortere 9-daagse reis en is meer gericht op samenwerking omdat we zullen racen tegen andere Tall Ships.

Behalve privé uitgaven zoals communicatie vanaf het schip (bellen of mailen via de satelliet) drankjes aan de bar, je eigen verzekeringen en eventuele kosten bij uitstapjes aan de wal, kost deze droomreis helemaal niets!

Het leven aan boord als trainee

De bark EUROPA is een Nederlands Tall Ship en met haar lengte van 56 meter en 3 masten een imposante verschijning. Aan boord werken 16 bemanningsleden en 48 trainees vanuit het Sail Training Programma. De EUROPA heeft een internationale crew en ook de trainees komen vanuit de hele wereld, de voertaal aan boord is dan ook Engels. Aan boord worden de trainees die de kans krijgen om mee te varen meteen opgenomen in de EUROPA-familie én in het wachtsysteem. Iedereen helpt mee met zeilen, met het onderhoud van het schip en met het schoonmaken. Zeilervaring is geen vereiste bij de selectie.

Solliciteren kan tot 1 mei

Aanmelden voor dit unieke avontuur in de zomervakantie kan t/m 1 mei 2018. Op www.barkeuropa.nl staat welke informatie de EUROPA graag ontvangt en aan welke voorwaarden je moet voldoen om te solliciteren. Het enige wat Haagse avonturiers tussen de 15 en 18 jaar oud nu nog te doen staat, is de rederij en de bemanning van de EUROPA ervan overtuigen dat zij de juiste persoon zijn om mee te nemen!

Comments

Please could you translate this post into ENGLISH. Thanks


jennifer parkinson  |  16-04-2018 19:42 uur

Comment on this article